| Yaprak Uygulamaları İçin Tavsiye Edilen Dozlar: | | |
| | | UYGULAMA DOZU (ml/100 l su) |
| BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI VE SAYISI |
| Elma ve Armut | Meyveler 2-3 cm büyüklüğüne ulaştığında ve ilk uygulamayı takiben 7. 14. günlerde tekrarlanır. | 250 |
| Brokoli ve Karnabahar | Fide dikiminden 4-5 hafta sonra ve hasattan 2 hafta öncesinde kadar ihtiyaç dahilinde tekrarlanır. | 300 |
| Lahana, Marul | Kafa oluşumu başladıktan sonra uygulamaya başlanabilir. | 300 |
| Maydanoz | 2 hafta aralıklarla tam katlama yapılacak şekilde uygulama yapılır. | 350 |
| Kiraz, Vişne | Taç yaprakların %80'i döküldükten sonra ve beyaz olum dönemi ve renklenmeden 10 gün sonra uygulanır. | 250 |
| Narenciye | %40 filizlenmede, %70 filizlenmede, meyve tutum zamanında uygulanır. Yeni filizlenmelerde tekrarlanır. | 300 |
| Pamuk | Çiçeklenmeyi takiben tam kapalama yapılır. İhtiyaca göre 2 hafta aralıklarla tekrarlanır. | 500 |
| Kavun, Karpuz, Hıyar, Kabak | Çiçeklenmeyi takiben tam kapalama yapılır. İhtiyaca göre 2 hafta aralıklarla tekrarlanır. | 400 |
| Sarımsak, Soğan | Kalem döneminden yumru oluşumu başlangıcına kadar her iki haftada bir uygulanır. | 450 |
| Muz | İhtiyaç dahilinde 2 hafta aralıklarla uygulanır. | 250 |
| Zeytin | İhtiyaç dahilinde 2 hafta aralıklarla uygulanır. | 350 |
| Mısır | Sapa kalkma döneminde tek uygulama yapılır. | 400 |
| Soya, Bezelye, Yerfıstığı | Çiçeklenme zamanı ve 10 gün sonrasında uygulama yapılır. | 300 |
| Kesme Çiçekçilik | 7-14 günde bir tam kaplama olacak şekilde uygulanır. | 300 |
| Patates | Yumru oluşumunda uygulamaya başlanır. 7-14 gün aralıklarla 3-4 uygulama yapılır. | 300 |
| Üzüm | Sürgünler 40-60 cm uzadığında ve meyve tutumundan sonra. | 200 |
| Meyve tutumundan sonra renklenme bitimine kadar uygulanabilir. | 250 |
| Şeftali, Erik | Sürgünler 10-15 cm boy uzadığında ve meyve tutumunu takiben, çekirdek sertleşmesine kadar 10 günde bir tekrarlanır. | 250 |
| Çilek | Çiçeklenmeden, hasat bitimine 2 hafta kalıncaya kadar 2 haftada bir tekrarlanır. | 250 |
| Ayçiçeği | Sapa kalkma döneminde ve 1 hafta sonrasında uygulanır. | 350 |
| Domates, Biber | İlk çiçeklenmeden hasat bitimine 2 hafta kalıncaya kadar 2 haftada bir tekrarlanır. | 250 |