En yüksek potasyum sahip gübredir. Özellikle gelişmesini tamamlamamış bitkilerin hızlı olgunlaşmasını sağlamak için ideal bir besindir. POTASYUM SÜLFAT; sebzeler ve meyve ağaçlarında tomurcuk ve çiçek oluşumunu, meyve bağlama ve meyve kalitesini (şekerler, proteinler, vitaminler, organik asitler, aroma maddeleri vs.) artırır. Olumsuz yetişme koşullarına ve hastalıklara karşı bitkiye direnç kazandırır. Ürünün iri, dolgun, sert ve renginin canlı olmasını sağlar.
BİTKİ | UYGULAMA ZAMANI | YAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile) | DAMLA SULAMADAN kg/dekar (1 ton su ile) | TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç baş |
---|---|---|---|---|
Domates-Biber Patlıcan-Hıyar | Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 3 - 4 | 20 - 25 |
Kavun-Karpuz-Kabak | Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 3 - 4 | 20 - 25 |
Fasulye-Nohut- Mercimek | Meyvelerin ceviz iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 3 - 4 | 20 - 25 |
Çilek | Meyve tutumundan itibaren | 250 - 300 | 3 - 4 | 20 - 25 |
Muz | Meyve tutumundan itibaren | 250 - 300 | 3 - 4 | 0.5 |
Bağ-Kivi | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 3 - 4 | 0.5 - 1 |
Narenciye | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 3 - 4 | 0.5 - 1 |
Kiraz-Vişne-Şeftali Kayısı-Erik | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 3 - 4 | 0.5 - 1 |
Elma-Armut-Ayva | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 3 - 4 | 0.5 - 1 |
Zeytin | Meyvelerin fındık iriliğini aldığı dönemden, hasada 15-20 gün kalıncaya kadar | 250 - 300 | 3 - 4 | 0.5 - 1 |
Mısır-Ayçiçeği | Bitki boyunun 40-50 cm olduğu dönemden itibaren | 250 - 300 | 3 - 4 | 20 - 25 |
Patates-Ş.Pancarı- Havuç | Yumruların şişmeye başlamasından itibaren hasada kadar | 250 - 300 | 3 - 4 | 20 - 25 |
Buğday-Arpa-Çeltik | Sapa kalkma döneminden süt olum dönemine kadar | 250 - 300 | 3 - 4 | 20 - 25 |
Pamuk | Tarak oluşumundan itibaren hasada kadar | 250 - 300 | 3 - 4 | 20 - 25 |
Fındık-Ceviz- Antep Fıstığı | İç doldurma döneminde | 250 - 300 | 3 - 4 | 0.5 |
Soğan-Sarımsak | Baş irileşme döneminden itibaren | 250 - 300 | 3 - 4 | 20 - 25 |
Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık,Lahana) | Gelişme dönemi boyunca | 250 - 300 | 3 - 4 | 20 - 25 |
Süs Bitkileri ve Hobi Bahçeleri | Gelişme dönemi boyunca | 250 - 300 | 3 - 4 | 20 - 25 |
- | Yapraktan önerilen dozlar 10-15 gün ara ile, damla sulama ve topraktan önerilen dozlar ise haftalık olarak uygulanır. | - | - | - |
Garanti Edilen İçerik | Kütlece (w/w)% |
---|---|
Suda çözünür Potasyum Oksit (K2O) | 50 |