MANGAN
Yaprak yüzeyinin genişlemesini teşvik eder, fotosentezi ve döl tutmayı artırır. Mangan noksan- lığında genç yapraklarda damarlar arası sararma gözlemlenir, bazı bitkilerin yapraklarında sarı noktalar ve lekeler oluşur. Fotosentez alanı giderek daralır ve noksanlık ilerledikçe bitkide kuru madde birikimi yavaşlar. Bunun sonucunda verim ve kalite önemli ölçüde geriler. Fasulye, soğan, bezelye, salatalık, domates gibi sebzeler; şeker pancarı, patates, pamuk gibi tarla bitkileri
ve elma, kiraz, narenciye gibi meyve ağaçları mangan eksikliğine en duyarlı türlerdir.
BİTKİUYGULAMA ZAMANIYAPRAKTAN gram/dekar (100 litre su ile)DAMLA SULAMADAN cc/dekar (1 ton su ile)TOPRAKTAN kg/dekar kg/ağaç başDomates-Biber Patlıcan-HıyarBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-Karpuz-Kavun-KabakBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-Fasulye-Nohut MercimekBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-ÇilekBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-MuzBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-Bağ-KiviBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-NarenciyeBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-Kiraz-Vişne-Şeftali Kayısı-ErikBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-Elma-Armut-AyvaBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-ZeytinBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-Mısır-AyçiçeğiBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-Patates-Ş. Pancarı-HavuçBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-Buğday-Arpa-ÇeltikBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300--PamukBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-Fındık-Ceviz-Antep FıstığıBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-Yaprağı yenen sebzeler (Marul, Kıvırcık, Lahana vb.)Bitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-Soğan-SarımsakBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750-Yeşil alanlar Süs BitkileriBitkilerde mangan noksanlığı görüldüğünde veya mangan eksikliği tespit edilmiş olan bütün topraklarda tavsiyeye göre kullanılır.250-300500-750--Yapraktan uygulama dozları 10-15 gün ara ile, damla sulama dozları ise haftalık olarak uygulanır.---
Garanti Edilen İçerikKütlece (w/w)%Suda çözünür Mangan (Mn)3Mangan (Mn) EDTA ile Şelatlı2