Garanti Edilen İçerik | (W/W) |
---|---|
Suda Çözünür Bor (B) | %6 |
Suda Çözünür Mangan (Mn) | %12 |
Suda Çözünür Çinko (Zn) | %5.5 |
Bor, Mangan ve Çinkonun bitkileriniz için en yarayışlı formunu içeren yaprak gübresidir.
Bitki | Uygulama Şekli | Dozu | Uygulama Zamanı |
---|---|---|---|
Ayçiçeği | Yapraktan | 0.3-0.5 kg/da (Su oranı: 20 l/da) | 4-8 yapraklı dönemde uygulanır. |
Bağ | Yapraktan | 0.25 kg/da ile 0.5 kg/da (Su oranı: 50 l/da) | Çiçek demetlerinin görüldüğü dönemde uygulanmalıdır, eğer gerekiyorsa 10-14 gün sonra uygulama tekrarlanmalıdır. |
Bakla, Nohut, Mercimek | Yapraktan | 0.2-0.5 kg/da (Su oranı: 20 l/da) | 4-6 yapraklı dönemde 10-14 gün aralıklarla uygulamalar tekrarlanmalıdır. |
Çeltik | Yapraktan | 0.15 ile 0.25 kg/da (Su oranı: 20 l/da) | 2 yapraklı dönemden erken sap uzama dönemi içerisinde uygulama yapılmalıdır. |
Çilek (Tarlada) | Yapraktan | 0.2-0.3 kg/da (Su oranı: 20 l/da) | İlkbaharda tekrar gelişiminin başladığı dönemde uygulanmalı ve 10-14 gün sonra uygulama tekrarlanmalıdır. |
Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar (Tarla) | Yapraktan | 0.2 ile 0.3 kg/da (Su oranı: 50 l/da) | 6 yapraklı dönemde ilk uygulama ve gerekiyorsa 14 gün sonra ikinci uygulama yapılmalıdır. |
FINDIK | Yapraktan | 0.3-0.5 kg/da (Su oranı: 50 l/da) | Çiçeklenme öncesi, çiçeklenme sonrası ve 15 gün sonra uygulanmalıdır. |
Havuç | Yapraktan | 0.3-0.5 kg/da (Su oranı: 20 l/da) | Bitki boyu 1 5 cm olduğunda ilk uygulama yapılmalı, gerekiyorsa 10-14 gün sonra ikinci uygulama yapılmalıdır. |
Hıyar ve Kavun (Tarla) | Yapraktan | 0.2 kg/da ile 0.3 kg/da (Su oranı: 50 l/da) | Erken çiçeklenme döneminde 10-14 gün aralıklarla 2 uygulama yapılmalıdır. |
Hububat | Yapraktan | 0.15 ile 0.25 kg/da (Su oranı: Min. 20 l/da) | İki yapraklı dönemden ilk boğumlar belirlendiği döneme kadar uygulanır. (Zadoks 5.1-2, 3). |
Kanola | Yapraktan | 0.2-0.3 kg/da (Su oranı: 20 l/da) | 4-6 yapraklı dönemde uygulanmalıdır. |
Kivi | Yapraktan | 0.1-0.25 kg/da (Su oranı: 20 l/da) | Tomurcuk patlaması ile ilk yaprakların tamamen açıldığı dönem arasında uygulanır. Diğer uygulamalar gelişme dönemi ve yaprak dökümü öncesinde yapılmalıdır. |
MISIR | Yapraktan | 0.3 kg/da ile 0.5 kg/da (Su oranı: 7-20 l/da) | 4-8 yapraklı dönemde ve 10 veya 14 gün arayla uygulama tekrarlanmalıdır. |
Nektarin | Yapraktan | 0.3-0.5 kg/da (Su oranı: Min. 50 l/da) | Hasattan sonra, yapraklar yaşlanmadan önce uygulanmalıdır. |
Örtü Altında Yetişen Bitkiler | Yapraktan | Maks. 0.1 kg/100 l su. (Su oranı: 100 l/da) | Uygulama zamanı için tarlada yetiştirilen ürün baz alınmalıdır. |
PAMUK | Yapraktan | 0.3 kg/da ile 0.5 kg/da (Su oranı: 7 ile 20 l/da) | Çıkıştan 21-28 gün sonra (4-8 yapraklı dönemde) 10-14 gün aralıklarla uygulanır. |
PATATES | Yapraktan | 0.25 kg/da ile 0.5 kg/da (Su oranı: 25 l/da) | İki uygulama yapılmalıdır. İlk uygulama bitki çıkışlarının %100 gerçekleşmesinden sonraki ilk hafta içinde yapılmalı ve ikinci uygulama birinci uygulamadan iki hafta sonra tekrarlanmalıdır. |
Şekerpancarı | Yapraktan | 0.2-0.5 kg/da (Su oranı: 5 - 20 l/da) | 4-6 yapraklı dönemde uygulama yapılmalı, 10 - 14 gün sonra uygulama tekrarlanmalıdır. Tohum üretme amaçlı yetiştirilecek şeker pancarında; 0,5 kg/da uygulama öncelikli olarak tohum sapı oluştuğunda yapılmalıdır. |
SOĞAN | Yapraktan | 0.2-0.3 kg/da (Su oranı: 50 l/da) | 6 yapraklı dönemde ilk uygulama, 10-14 gün sonra ikinci uygulama yapılmalıdır. |
Turunçgil | Yapraktan | 0.3 ile 0.5 kg/da (Su oranı: 50 ile 100 l/da) | Sürgünlerin gelişmeye başlamasıyla uygulama yapılmalıdır. (Çiçeklenmeden önce) |
Yerfıstığı | Yapraktan | 0.25 kg/da ile 0.5 kg/da (Su oranı: 20 l/da) | 4-6 yapraklı dönemde ve 10-14 gün sonra uygulama tekrar yapılmalıdır. |
ZEYTİN | Yapraktan | 0.3 kg/da ile 0.5 kg/da (Su oranı: 50 l/da) | Tomurcuk çıkışı gerçekleştirdiğinde ilk uygulama yapılmalı, çanak yapraklar açıldığında uygulama tekrarlanmalıdır. |