Ortalama organik sebze/meyve tohum ve fide ekim/dikim aralıkları aşağıdaki tablolarda belirtilmiştir.
Yazlık Fideler | Sıra Arası Boşluk (cm) | Sıra Üzeri Boşluk (cm) | Dekara (1000 m²) Fide Adedi | Dekara (1000 m²) Tohum (kg) |
Bakla | 30 – 40 | 50 – 60 | 2.500 – 3.000 | 10-15 |
Bal Kabağı | 60 -70 | 100 – 120 | 750 – 1.000 | 1- 1.5 |
Bamya | 40 – 50 | 15 -20 | 2.000 – 2.500 | 1.5-2 |
Barbunya | 40 – 60 | 15 – 25 | 1.500 – 2.000 | 5-7 |
Bezelye | 25 – 35 | 10 – 15 | 3.000 – 3.500 | 10-12 |
Biber | 40 – 50 | 25 – 35 (çiftli) | 4.000 – 5.000 | 8.000 – 9.000 |
Domates | 60 – 80 | 40 – 60 | 2.000 – 2.500 | 4.000 – 4.500 |
Enginar | 100 -120 | 100 – 120 | 1.000 | 2.500 – 3.000 |
Fasulye | 45 – 60 | 15 – 25 | 1.500 – 2.000 | 5-7 |
Havuç | 10 – 20 | 30 – 40 | – | 0.7 – 0.9 |
Hıyar | 80 – 110 | 50 – 75 | 1.500 | 0.8 – 1 |
Sakız Kabak | 130 -150 | 60 – 80 | 1.000 | 0.6 – 0.8 |
Karpuz | 100-110 | 300 – 400 | 250 – 350 | 0.4-0.6 |
Kavun | 150 – 200 | 60 – 80 | 1000 – 1200 | 0.5 – 0.7 |
Patlıcan | 70 – 90 | 40 – 60 | 2.500 – 3.000 | 5.000 – 5.500 |
Mısır | 60 – 70 | 20 – 30 | 5.500 – 6.500 | 2 – 3 |
Kışlık Fideler | Sıra Arası Boşluk (cm) | Sıra Üzeri Boşluk (cm) | Dekara (1000 m²) Fide Adedi | Dekara (1000 m²) Tohum (kg) |
Brokoli | 50 – 70 | 30 – 40 | 2.500 – 3.000 | 0.4 – 0.6 |
Karnabahar | 50 – 70 | 30 – 40 | 2.500 – 3.000 | 0.4 – 0.6 |
Beyaz Lahana | 40 – 60 | 30 – 45 | 2.500 – 3.000 | 0.4 – 0.6 |
Mor Lahana | 40 – 60 | 30 – 45 | 2.500 – 3.000 | 0.4 – 0.6 |
Pırasa | 25 – 35 | 10 – 15 | 30.000 – 35.000 | 1 – 1.2 |
Kereviz | 25 – 35 | 60 – 75 | 5.500 – 7.000 | 3 – 3.5 |
Yeşillik Fideleri | Sıra Arası Boşluk (cm) | Sıra Üzeri Boşluk (cm) | Dekara (1000 m²) Fide Adedi | Dekara (1000 m²) Tohum (kg) |
Kekik | 30 – 40 | 10 – 15 | 15.000 – 17.500 | 25 – 35 |
Reyhan | 15 – 20 | 5 – 10 | 50.000 – 75.000 | 7 – 9 |
Fesleğen | 15 – 20 | 5 – 10 | 50.000 – 75.000 | 7 – 9 |
Maydanoz | 15 – 25 | 3 – 5 | 60.000 – 75.000 | 1.2 – 1.5 |
Tere | 15 – 25 | 3 – 5 | 35.000 – 55.000 | 1.5 – 2 |
Roka | 15 – 25 | 3 – 5 | 40.000 – 50.000 | 1.2 – 1.5 |
Kişniş | 15 – 25 | 3 – 5 | 35.000 – 55.000 | 1.5 – 2 |
Kuzukulağı | 15 – 25 | 3 – 5 | 35.000 – 55.000 | 0.6 – 0.8 |
Dereotu | 15 – 25 | 3 – 5 | 35.000 – 45.000 | 1.2 – 1.5 |
Marul | 40 – 50 | 20 -25 | 5.000 – 10.000 | 0.3 – 0.4 |
Kıvırcık | 40 – 50 | 20 -25 | 5.000 – 10.000 | 0.3 – 0.4 |
Nane | 40 – 60 | 15 – 30 | 6.000 – 8.000 | 0.6 – 0.8 |
Semizotu | 40 – 55 | 20 – 30 | 2.500 – 3.500 | 0.4 – 0.6 |
Taze Soğan | 15 – 25 | 3 – 8 | 30.000 – 40.000 | 1.5 – 2.5 |